Glömt ditt lösenord?

Senast inloggade

snerrick -  9 minuter sen
Däjn -  30 timmar och 40 minuter sen
Danne -  31 timmar och 46 minuter sen
Bastardo -  44 timmar och 14 minuter sen
eriksson -  45 timmar och 1 minut sen
Startsida arrow Vad är stank.nu?
PDF Skriv ut E-post

Vad är stank.nu?

Stank.nu är rollspelsföreningen Bosse Bus & Grabbarna Grus hemsida. Den är en vidare­utveckling av den klassiska rollspelstidningen Stank, som gavs ut av nämnda förening mellan åren 1997–2003 och fungerar både som ett kvasi-fansin för rollspelsintresserade och som en samlingsplats för medlemmar i föreningen.

 

Hemsidan stank.nu är Bosse Bus & Grabbarna Grus ansikte utåt. Namnet kommer av att någon en gång sade: ”Det är så det luktar i rummet efter många timmars ihärdigt roll­spelande.”

 

I vår digitaliserade värld har föreningen Bosse Bus & Grabbarna Grus anammat strategin att förlägga sitt fansin Stank på webben. Denna föreningstidning är alltså inget fansin i vanlig be­märkelse där nya nummer (av papper) utges i viss takt, utan kan snarare liknas vid en variant av detta; ett så kallat webzine. Stank.nu är en plats på nätet där föreningens med­lemmar, och alla andra som vill bidra, kan lägga ut intressanta artiklar som främst rör rollspel, exempelvis i form av egenhändigt hopknåpade äventyr. Stank.nu erbjuder även möjlighet för medlemmar i föreningen, samt alla andra i rollspels-Sverige, att ta till vara på tillfällen att diskutera, dela med sig och förkovra sig än mer i rollspelandets värld. Därför har Bosse Bus & Grabbarna Grus även valt att förlägga ett diskussionsforum på webbsidan. Förhoppningen är att många intressanta samtal skall föras där. Oavsett om du har skaffat en användare (vilket är gratis) eller inte så har du tillgång till en stor mängd forum som berör alltifrån allt mellan himmel och jord till specifika rollspel. Som registrerad användare har du dessutom tillgång till ytterligare forum, samt möjlighet att utnyttja finesser som att se om nya inlägg gjorts sedan du besökte sidan sist. Vissa forum är exklusivt är tillgängliga för Bosse Bus & Grabbarna Grus medlemmar och således ”osynliga” för övriga besökare.

 

Ungefär var tredje vecka publiceras en ny artikel. Det kan röra sig om allt från äventyr till rollformulär eller kompletta spel. Artiklarna publiceras med två till fyra veckors mellanrum, vilket ger 18 artiklar på ett år.

 

Då alla engagerade i Bosse Bus och Grabbarna Grus och Stank arbetar med hemsidan på sin fritid och för att det är roligt (!) kan uppdateringstakten naturligtvis variera. Vår ambition är dock att Stank.nu ska hållas levande och bli en spännande plats på nätet för alla dem med intresse i hobby- och rollspel.

 

 

Olika nivåer av medlemskap på hemsidan stank.nu

 

NivåKostnadFörmåner

Besökare

Gratis

Möjlighet att ladda ned artiklar om och för rollspel, läsa nyheter och ledare, läsa och skriva i våra öppna forum m m.

Registrerad medlem på stank.nu.

Gratis

Som besökare, fast med möjlighet att läsa och skriva i fler forum skicka privata meddelanden till varandra mm. Registrera dig här.

Medlem av rollspelsföreningen Bosse Bus och Grabbarna Grus.150kr/årSom registrerad medlem på stank.nu, fast möjlighet att läsa och skriva i ett antal dolda föreningsforum. En medlem kan vidare delta i alla föreningens aktivitet­er, dock krävs ofta någon form av föranmälan. Medlemmar får allt roll­spels­­material betalt av föreningen retroaktivt. Dessutom får man rätt att delta i valet av föreningens styrelse och rätt lägga fram motioner till årsmöte, om man har något man vill förändra. Medlemmar av Bosse Bus & Grabbarna Grus blir auto­matiskt medlemmar i riksförbundet Sverok, Sveriges roll- och konflikt­spelsförbund. Med­lemmar i Sverok kan lägga fram motioner till Sveroks riks­möte och på så vis påverka vilken väg rollspels-Sverige ska ta i fram­tiden. Medlemmar kan kandidera till distriktsombud för Sverok norra och få chans­en att åka till riksmötet för att representera Bosse Bus & Grabbarna Grus och sitt distrikt i riksmötets omröstningar.